De første 7 dage

Her følger de første syv emner, som min intuition udfordrede mig med i dec.

 

Udfordringer

Jeg omskriver konsekvent ALLE såkaldte problemer til udfordringer. For mig findes styrken i ordet udfordringer frem for problemer. Jeg har en oplevelse af at gassen siver ud af ballonen hver gang, jeg hører om problemer.
Hvordan oplever du det?
Hvor oplever du, der er mest positiv energi?
I problemer eller udfordringer?
Jeg medgiver at en udfordring kan virke uoverstigelig, så den risikerer at skabe frygt, ængstelse og bekymringer.
Selv vælger jeg at have fokus på det, som jeg kan gøre noget ved her og nu.
De udfordringer hvor der både er med – og modspillere slipper jeg. Sender det i stedet kærlige energier.
Jeg er vild med Mark Twains citat: ”Jeg har haft masser af bekymringer, der var dog sjældent nogen, der blev til noget.”
Jeg har øvet mig i at rumme hr frygt følelsen. Ham kan jeg godt rumme i dag.
Mit valg er at anerkende, at han er en del af mit følelses register og dernæst give ham mindst mulig fokus!
I stedet vælger jeg at finde glæden i nuet uanset udfordringens omfang.

Kærligheden

 

Kærligheden sitrer i ALLE mine celler som blid musik i mine ører.
Jeg vil ønske, at du kan høre det og fornemme den samme magi.

Det er den kærlighed, der kan rumme alt. Den stille udefinerbare kærlighed, som er det mellemmenneskelige magiske og dog tågede sprog.

Herunder citat fra bogen: “HJERTETS VEJ – Kærligheden er min Mirakel Kur” … andel del – mine indsigter:
“Kærlighed er ALT
Det handler om kærlighed dybest set.
ALT.
Det er både mine værdier og min trosretning. Det har det såmænd været gennem mange år. Dog først officielt og fuldt udlevet de sidste par år.
Fordi jeg nu er blevet fri for frygten for, hvad andre ville tænke om mig, når jeg sagde og skrev det.
I dag er jeg fuldstændig ligeglad med hvad andre tænker og hvordan de reagerer.
Det er deres følelser og dermed deres ansvar.
Det er, som det er. ”

Modsætninger

Det modsatte af lyset er mørket.
Hvorfor skulle jeg vælge mørke, når jeg bedre kan se i lyset.
Er det dit sind, der er mørkt, fordi du har det rigtig dårligt, hvad gør du så?
Får du det bedre ved at dvæle ved hvor dårligt og elendigt, du føler dig?
Jeg gør i hvert fald ikke!
Får du det bedre ved at spise, drikke, bruge andre rusmidler eller shoppe?
Måske!
Det er dog som at pisse i bukserne, det varmer en kort stund.
Så er det der igen.
Modsætning til mørket her er glæden!
Led i stedet efter det, der løfter dig.
Det, der giver dig indre glæde, lykke, bobler, flow.
Det, der giver dig energi.
Bed om hjælp, hvis det er for svært.
Jeg husker en periode, hvor jeg selv befandt mig i et vanvittig mørke. Faktisk følte jeg det, som om jeg var landet lige lukt i helvede. Om morgenen når jeg så på mig selv i spejlet, lignede jeg noget katten havde slæbt ind.
Phew tænkte jeg, enten hiver du spejlene ned, eller også gør du noget. Jeg valgte det sidste.
Forfængelig eller ej.
Jeg formåede at løfte mig selv ved at holde fokus på at få mit ydre til et niveau, hvor jeg hørte andre sige ”hvor ser du godt ud”.
Når du har det ad helvede til i dit indre, er det rart at høre.
Jeg gjorde mig umage både med mit ydre, og langsomt kom jeg videre med det indre.
Det endte lykkeligt med at blive en fantastisk transformations proces i mit indre liv.

 

Smuk

Smuk …. smukke bruger jeg om noget, der rører min sjæl.
En smuk solopgang eller – nedgang …..
Et betagende billede…….
En speciel musikoplevelse …..
En historie der rører ….
Sådanne ting kan røre dybet i mit hjerte.
Det kan give mig en fredfyldt harmonisk fornemmelse i hele mit indre.

Citat fra e-bogen: HJERTETS VEJ –kærligheden er min Mirakel Kur:
”Nuets kraft og smukke ting Jeg havde kendskab til meditation, mindfulness og yoga, men ikke udøvet det. Jo, yoga i mine helt unge år. Min nuværende indsigt i hvad mindfulness og meditation kan udrette af formidable ting i forhold til voldsom stress er fantastisk. Jeg kan ikke rose det nok. Men det er ….. fokus og øvelse fokus og øvelse fokus og øvelse. Sådan var det i hvert fald for mig. En af de første bøger, som jeg begyndte at sætte mig ind i var ”Nuets kraft” af Eckert Tolle. Bogen fangede mig blandt andet på grund af følgende: ”ved særlige lejligheder kan solnedgangens orangegule stråler og azurblå himmel give os den gave at opleve et øjeblik med så stor skønhed, at vi føler os midlertidigt overvældede og ikke kan flytte blikket. Øjeblikkets pragt blænder os så stærkt, at vores tvangsprægede snakkende sind holder en pause, så det ikke mentalt fejer os et andet sted hen end her og nu.” Så smukt og poetisk kan det udtrykkes, hvilket fyldte min krop med glæde. Det kender vi alle, det forunderlige smukke syn af en solopgang eller – nedgang. Sådanne smukke scenarier kunne få mig til at glemme tid og sted. Jeg kunne mærke hvor godt det var i hele kroppen. Jeg blev mere og mere bevidst om hvad smukke ting, gjorde ved mit sind. I bogen ”Nuets Kraft” stod også noget om Abraham Maslow, som jeg kendte godt fra mine unge år med psykologi blandt andet den berømte såkaldte Maslows pyramide. Så der var en form for tryghed. Bogen var blandt mine første spæde skridt på vej mod at finde ind til mit eget indre. Efterfølgende forsøgte jeg at fange alt, dog med fokus på nydelse hvad der var skrevet og sagt omkring stressreduktion uden medicin.”

Modtage

At modtage …… er enkelt når du er på Hjertets Vej.
Indtil da vil der være forskellig støj på linjen…..
Du modtager måske en gave, en kompliment, eller bliver rost for en opgave, som du har udført.
Eksempelvis kan din tak til modtageren være:
“Neeeej men det skulle du da ikke ha` gjort ……
Åehh den frakke er en, som jeg har fundet på et loppemarked, det er ikke noget særligt …..
Jamen, det er da virkelig ikke noget, det kan alle gøre”

Med alle tre sentenser smækker du faktisk dig selv til hjørne. Og samtidig kan energien fra giveren næste ikke komme til sin ret.
Den lette energi som det at give og modtage kan være, bliver let utilsigtet tung.
Jeg indrømmer gerne, at jeg selv tidligere har syntes, at det var lettere at give end at modtage.
Er du giveren og oplever noget a la ovenstående, så vær opmærksom på at modtageren ALTID reagerer ud fra sine følelser.
Vores følelser er vore egne, dem har vi selv ansvar for!
Er der nogle af vore følelser, der trænger til et eftersyn, har vi mulighed for at gøre det.

Det med at løfte energien er let, hvis du går Hjertets Vej.
I hvert fald din egen energi!
Du fornemmer med det samme, når der er noget, der dræner.
Det kan være alt fra ris, sarkastisk ros til en telefonsamtale. Jeg husker i slutningen af 2012, kort tid efter jeg var blevet opereret for brystkræft, hvor en slægtning ringede.  Vedkommende havde hørt lidt og ville høre, hvad der var sket. Jeg havde ikke nået at involvere alle, det hele var gået så hurtigt. Selv havde jeg foretaget nogle bevidste fravalg i forbindelse med behandlingen.  Allerede ved de første ord kunne jeg mærke, at her var det mig der måtte løfte.  Stemmelejet i den anden ende var lav og tung i forhold til, hvad den plejer. Så det endte med, at jeg måtte bruge en del energi for at løfte den anden op til det stade, jeg var på.
Jeg elsker at give ….. og vil som udgangspunkt gerne være med til at løfte andre. Er du usikker på hvad du kan gøre, kan du altid spørge. Keep it simple.

Visdom

Er for mig noget der kommer indefra …… og jeg mener fra hjertet. Hjertets visdom skulle jeg måske skrive.
Visdom er det magiske, det måske uvisse men alligevel glædesfyldte. Det, du ved, giver dig en indre fredfyldt glædestrålende fornemmelse. Det, der gør, at du kan lidt igen.
Det, der gør, at du kan bidrage lidt mere.
Det, der gør, at du rækker hånden frem til folk, som du ikke kender. Det, der gør, at du fortsætter selv om, du føler dig træt.
Det, der gør, at du holder modet oppe selvom det, ser mudret ud.
Det, der gør, at du smiler på trods af kaos i dit indre.
Det, der gør, at du bliver ved, fordi du mærker det magiske indvendigt og ser det magiske i dagligdagen.

Her følger citat fra e-bogen: HJERTETS VEJ – kærligheden er min Mirakel Kur – Anden del – Mine indsigter:
”Jeg må ændre mig selv
Hvis jeg vil ændre mit liv, må jeg ændre mig selv og ikke bare ting i mit liv. At blive bevidst om, at det dybest set er mig selv, der skal ændre mig var en øjenåbner. For det er ikke overflade arbejde, vi taler om her. Det er dybdeborende. I al sin glans. Min inderste kerne rummer nøglen til alt. For mig var det åbenbart ikke nok med et slag. Jeg skulle rammes tre gange af livet, før det virkelig gik op for mig, at selvom jeg forstod og tror kærlighed er ALT. Så skal det også leves. Fuldt ud. Hele vejen. Hele tiden. Hvert sekund. Det kræver fokus og øvelse. I hvert fald for mig. Det, som jeg også lærte, var at sætte pris på mit eget selskab. Bare det, at have det godt med, at være alene. ”

 

Udtryk

Hvad er mit udtryk …..
Hvad er dit udtryk …..
Det kan vel både være dit visuelle udtryk og dit verbale – og kunstneriske udtryk.
Ja, sikkert mange flere.
Hvad er et udtryk?
Det kan være det indtryk, du får af en person, der siger eller gør noget. Måske står det soleklart, hvad personen siger eller gør.
Måske begynder du at fortolke på noget, der er blevet sagt, fordi sådan opleves det i dit univers.
Sådan er det.
Vi er forskellige og opfatter forskelligt.
Måske er der mange vinkler. Det tror jeg i virkeligheden ofte, der er, fordi vi mennesker er komplekse.
Der er mange dybder.
Ofte afhængig af den situation, du befinder dig i.
Det vigtigste er, som jeg ser det, at du er tro mod dig selv og at du gør dig umage for at rumme andre mennesker i dit hjerte.
Uanset udtryk … og indtryk.
At rumme andre mennesker i hjertet er ikke det samme, som at acceptere det, de gør eller står for.
Indtil for få siden kunne jeg ikke rumme mig selv.
Jeg har altid haft let ved at rumme andre, men syntes, det var vanvittig svært at rumme mit eget jeg.
Den specielle følelse, der konstant invaderede min krop, troede jeg var et livsvilkår a la sådan er jeg. I dag ved jeg, at det er mit indre udtryk for at være en ekstrem sensitiv person.
Jeg husker engang, jeg fik at vide, at jeg var som et åbent hus. Vedkommende sagde til mig: ”Det vigtige er, at du bliver bedre til at håndtere, hvordan du navigerer i forhold til det ekstremt, ekstremt ekstremt med tyk streg under ekstremt, sensitive menneske, som du er. Det er især påvirkninger udefra, der forstyrrer dig. Du er som et åbent hus, hvor folk der både vil dig det godt, men også de lidt mere udspekulerede elementer vader ind i dit hus sætter sig i stolene og bruger også din seng, hvis de har lyst til det …… uden at du har givet dem lov”.
I dag har jeg ikke udfordringerne med det mere. Jeg har fundet ind til min indre knap.
Mit liv er blevet så meget rigere.
Jeg er dybt taknemmelig.
Kærlig hilsen
Hanne

ps den e-bog jeg refererer til kan du læse mere om her: Hjertets Vej

9R9A6965_tekst_fed_342x480