Hold nu godt fast

 

Fokus er på Mad, børn og følelser.

På min daglige  travetur i skoven i dag, mødte jeg to kvinder, hvoraf jeg kendte den ene meget godt. Mor til vores tidligere barnepige.
Desuden er de med i samme grundejerforening som min mand og jeg er.

Det skulle dog vise sig, at jeg kendte dem begge to.
Eller de kendte mig skulle jeg nok skrive.
Du har jo undervist os på de kostkurser Horsens kommune holdt for alle dagplejere  i slutningen af 90`erne og begyndelsen af nullerne.
Så vi kender alle dig!
“Det var nogle givtige dage”!

Så fik vi en lidt længere snak!

Pas nu på

Hende jeg kendte fortalte om hvordan hun med stor succes havde anvendt: “at holde godt ved”  “hold nu godt fast” i stedet for det typiske, “pas nu på du ikke spilder”, når børnene havde hældt meget op eller  lignende.
Hun fortalte hvor godt det virkede, og hvordan børnene derefter ikke spildte mere.
Forældrene var begejstrede, for de lærte det også!

Mad, børn og følelser

 

Du kan læse meget mere i bogen her: “Mad, børn og følelser” Udgivet af Aschehoug 2003.

Jeg bliver ydmyg, glad og taknemmelig!
Det var tre hele dage ad gangen, så jeg kunne  nå omkring de væsentligste områder med henblik på at give børn en kost, som de kunne trives på. Og  hvor trivsel er væsentlig, så de fik udviklet et harmonisk forhold til mad.

Med kærlig taknemmelighed

Hanne