Individuel behandling

Her kan du læse om hvad andre har fået ud af personlige forløb.

[toggle title_open= “Holdt vægttab på 25 kg i 5 år – mindre vægtstigning…” title_closed=”Holdt vægttab på 25 kg i 5 år – mindre vægtstigning…” hide=”yes” border=”no” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Læs mere” read_less_text=” Læs mindre” include_excerpt_html=”no”]

Holdt 25 kg vægttab i 5 år. Sygdom medførte en mindre stigning igen.

Hanne har hjulpet mig med at se anderledes på livet. Jeg henvendte mig til Hanne da jeg har astma og mad allergi, og min vægt var 109 kg. Jeg var inaktiv og mit liv var ikke fyldt med en masse motion.
Jeg fik masser af viden og læring og fik metoder til at ændre min tankegang.

Få fat i sig selv igen

Det gik godt, men jeg havde også nogle tilbagefald, og det er vigtig når man falder tilbage, at få fat i selv igen og sige det er ok, men nu skal vi fremad igen. Jeg er meget påvirket af stress, og det giver mig lyst til kager og slik som min krop ikke har godt af.

Jeg tabte mig 25 kg i løbet af 2 år, og har holdt det i 5 år. Min astma og allergi er også blevet meget bedre, så livet er skønt.

Min livline

Hanne er min livline, som jeg tager fat i når min vægt stiger. Min kostplan skal tilpasses engang imellem. Efter længere tids sygdom er min vægt steget 5 kg, og derfor har jeg kontaktet Hanne igen.
Det er med glæde jeg kontakter Hanne, hun er god til at få mig på ret køl igen.
Jeg kan kun give Hanne de bedste anbefalinger, hvis du vil have et nyt liv med masser af motion, positiv tankegang og skøn mad.

Mange hilsner en meget glad kvinde. HJ [/toggle]

[toggle title_open=”Fik styr på oppustet mave, dårlig nattesøvn, hovedpine og er på vej mod et vægttab” title_closed=”Fik styr på oppustet mave, dårlig nattesøvn, hovedpine og er på vej mod et vægttab” hide=”yes” border=”no” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Læs mere” read_less_text=” Læs mindre” include_excerpt_html=”no”]

Fik styr på oppustet mave, dårlig nattesøvn, hovedpine og er på vej mod et vægttab

Jeg har i flere år haft problemer med oppustet mave – flere dage imellem toiletbesøg – hovedpine og ikke mindst rigtig dårlig søvn. Jeg har aldrig haft problemer med at falde i søvn, men vågner normalt efter 2-3 timer og kan ligge vågen i 1-4 timer.

Styr på min mave

Jeg konsulterede Hanne Svendsen med henblik på at få styr på min mave – og med et lige så stort håb om at komme ned i vægt (vil have rigtig godt af at tabe mig 10-15 kg) med den rigtige kost. Jeg har altid vejet til den gode side og afprøvet diverse slankekure – nogen med held men flest med skuffelse. Alle er endt med at jeg stille og roligt tager det hele på igen.

Bedre nattesøvn

Jeg startede på min kostplan fuld af optimisme en onsdag morgen. Allerede den første nat sov jeg som en sten i 8 timer – det var jo fantastisk og en helt ny fornemmelse. Jeg kom også på toilet om morgenen og jeg havde en rigtig dejlig fornemmelse i kroppen.

Ingen poser under øjnene

Nu har jeg været på kostplanen i 14 dage og jeg har det bare så dejligt. Min mave fungerer – jeg er ikke oppustet – og jeg sover igennem hver eneste nat. Jeg føler mig virkelig ovenpå. Jeg er også blevet fri af væskeophobninger i kroppen. Det er bare så skønt at stå op om morgenen og kigge sig selv i spejlet uden poser under øjnene og så bare være så udhvilet som da jeg var barn.

Ingen hovedpine

Jeg har ikke haft antydningen af hovedpine i 14 dage – det er fantastisk.
Samtidig har jeg allerede fået kommentarer fra mine kollegaer som har bemærket at der er sket noget med mig – de mener at kunne se jeg har tabt mig og at jeg bare stråler. Jeg har så måttet gå til bekendelse og fortælle om mit besøg hos en diætist og min personlige kostplan. Jeg er bare stolt over at jeg tog mig sammen til at komme i gang.

Jeg glæder mig bare så meget til at fortsætte med kostplanen og mærke om der sker flere ændringer. Jeg håber inderligt at nå i mål med mit vægttab og at få hjælp til at bevare vægttabet.HN [/toggle]

[toggle title_open=”Overvægtig siden jeg var 8-9 år nu 56 og slank!” title_closed=”Overvægtig siden jeg var 8-9 år nu 56 og slank!” hide=”yes” border=”no” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Læs mere” read_less_text=” Læs mindre” include_excerpt_html=”no”]

Overvægtig siden jeg var 8-9 år nu 56 og slank!

Jeg er 56 år og har haft problemer med min vægt, siden jeg var 8-9 år. Jeg var ”kraftig”, som man kaldte det, altså lettere overvægtig, eller til den runde side, det meste af tiden. Det har været en konstant og fortvivlet kamp mod kiloene, og når jeg i perioder har været nede på eller i nærheden af normal vægt, så har jeg altid alligevel følt mig overvægtig, og desuden har jeg omgående taget på igen. To gange – omkring 20-års alderen og igen sidst i 30-års alderen – tog jeg voldsomt på og blev meget overvægtig, fed, og de sidste 15 år er vægten kun gået én vej: Op! Det til trods for, at jeg konstant har forsøgt at tabe mig, hver dag. Hver time, hvert minut!

Da jeg opsøgte Hanne, var det lykkedes mig at tabe 5 kilo på godt et halvt år, med to timers motion om dagen og efter at have læst ”et helt bibliotek” af sundhedsbøger. Jeg var på blodtryks-nedsættende medicin, havde fået tre forskellige mærker, men bivirkningerne var så store, at jeg ikke turde tage dem. Da lægen sygemeldte mig en måned på grund af ekstrem træthed, aftalte jeg samtidig med lægen, at jeg kunne undlade at tage blodtryksnedsættende medicin i denne måned, idet jeg forsøge at komme ud af medicinen.

Heldigvis findes der privatpraktiserende diætister, for jeg fik nej, da jeg bad lægen om en henvisning til en diætist. Så jeg fandt selv Hanne på nettet, og kontaktede hende.

Forfejlet teori

Mine problemer:
Jeg havde udviklet en forfejlet teori  om, at jo flere grøntsager, jeg spiste, desto mere ville jeg tabe mig – eftersom kroppen skulle forbrænde flere kalorier end den får tilført, når man spiser grøntsager. Der var meget, jeg ikke vidste, skulle det vise sig.

Jeg møder kl. 6 om morgenen på mit arbejde, og derfor havde jeg i op mod 30 år ikke spist morgenmad. Men masser af frugt om formiddagen, og jeg havde en abnorm sult, når jeg kom hjem midt på eftermiddagen.

Jeg var ofte i tidnød, med indkøb og madlavning og ro til at spise, og jeg var konstant sulten.

Jeg havde hovedpine, jeg sov dårligt om natten, jeg manglede energi. Ofte brugte jeg at spise, når jeg var meget træt, for at få mere energi.

Jeg havde en fedtforskrækkelse, og jeg er også under forløbet hos Hanne flere gange løbet ind i, at jeg ikke har passet at få den daglige fedtration. Den stikker lidt dybt.

Fokus på sundhed og Styrke

Min motivation:
Under hele forløbet hos Hanne har jeg fokuseret på, at jeg skulle dyrke mine to timers motion dagligt og spise den rigtige kost først og fremmest for at undgå at blive sat på blodtryksnedsættende medicin igen. Desuden ville min læge sætte mig på kolesterolsænkende medicin, men også det har jeg undgået ved at følge Hannes retningslinier og råd. Jeg har stort set aldrig hovedpine mere, jeg sover så godt om natten, og jeg har fået en masse energi og overskud.

Fokus har været på at opnå sundhed og styrke. At det samtidig betyder, at vægten er gået stille og roligt ned, det er ”bare” en behagelig bivirkning, som jeg nyder og udnytter på bedste vis. Det betyder nemlig ikke bare nyt og lækkert tøj, men også at jeg kan være med, hvor jeg før holdt mig tilbage. F. eks. begyndte jeg for et halvt år siden at danse flamenco, og det er den dejligste motion, man kan tænke sig, fuld af livsglæde, smil og latter.

Hanne opfordrede mig til at få målt mit D-vitamin niveau, og det viste sig, at det var meget lavt. Derfor får jeg D-vitaminer, som jeg skal tage dagligt, og det regner jeg med at fortsætte med.

Forhindringer og pudsigheder

Grænseoverskridende at skulle spise mange måltider i løbet af dagen.
I den første lange tid, hvor jeg fulgte Hannes retningslinier, oplevede jeg det meget grænseoverskridende at skulle spise. Både når jeg stod op, og allerede kl. 9 igen, og så til middag. Jeg spiste nærmest hele tiden. Det var fuldstændig uforståeligt og nærmest ”farligt”, men da jeg hidtil havde prøvet stort set, hvad der er at prøve inden for slankekure med undtagelse af det mest oplagte, nemlig en diætist, så kunne jeg lige så godt give det en chance og gøre, som hun sagde. Uden at jeg forstod noget af det overhovedet! Da det så viste sig, at det virkede, så blev det næsten endnu mere mystisk. Men det gav kræfter til at fortsætte.

Stick to the plan – det virker

Når jeg undervejs har tvivlet på mig selv, så har jeg valgt at lade være med at tænke på det og har bare fulgt planen – så har det nemlig vist sig, at jeg ikke behøvede gøre andet.

I ny og næ kom det op i mig, at ”Uha, nu skulle jeg skynde mig at GØRE noget”, men efter et par dage er jeg faldet til ro og har erkendt, at jeg netop bare skulle gøre, hvad jeg hele tiden havde gjort, nemlig følge planen. Så ville det rykke, helt af sig selv.

Kroppen svarer igen

Jeg har oplevet, at kroppen har ”svaret igen”, det vil sige, undervejs har den pustet sig op, jeg har følt mig hævet, i dagevis, jeg har faktisk fyldt mere, tøjet strammede, selvom jeg fulgte kostprogrammet til punkt og prikke – og efter en-tre uger, så har kroppen sluppet sit tag, og så er der sket et stort ryk med vægten nedad. Som en stor damptromle, der har arbejdet – og modarbejdet mig – men som er faldet til ro til sidst og er blevet tæmmet.

Mistede fokus på det positive

Mistede fokus på det positive pga omgivelsernes beundring
For nylig oplevede jeg efter en periode med megen stress, at jeg mistede mit fokus, der var så mange og så kraftige reaktioner på, at jeg havde tabt mig (nu 33 kilo i alt, de 28 kilo hos Hanne), at jeg blev panisk for at tage på igen. Det, jeg hele tiden havde taget for naturligt – at jeg gjorde en indsats, og det virkede – forekom pludselig mærkeligt, og jeg vidste ikke rigtig, hvilket ”ben, jeg skulle stå på”, det var og kan stadig være uhyre svært at ”leve op” til den beundring, som mennesker i omgangskredsen giver udtryk for. Beundring og opmærksomhed.

Helt almindelig

Jeg er nu dér, hvor jeg føler, at jeg er almindelig. Det vil sige, jeg er ikke færdig med mit forløb, for jeg har endnu en del justeringer, jeg skal have på plads. Måske om et godt halvt års tid tidligst forestiller jeg mig, at jeg er dér, hvor jeg gerne vil være resten af livet med min sundhed og helbredet.

Stress forebyggende

Hannes retningslinier har haft en afsmittende virkning på hele min dagligdag, for når jeg skal spise hver tredje time, så nytter det ikke noget at drøne af sted og nå det ene og det andet og lige noget mere, nu jeg er i gang. Så skal der tages højde for det. Tager jeg af sted efter mit arbejde, så må jeg have mad med i tasken til eftermiddagen og til aftenen, og jeg må afsætte tid til at spise den mad. Det vil sige, at der er kommet meget mere ro på min hverdag. Der er en fast rytme, som gør, at jeg undertiden siger nej til aktiviteter, fordi jeg skal passe min kost og motion. Det er meget stress-forebyggende!
Samtidig betyder det, at jeg har en slags undskyldning over for mig selv, for at sørge for mig selv. Det har jeg trængt til, for jeg er lidt for god til at søge for andre og ikke tænke på mig selv.

Sindsstemninger

Fået fokus på hvilke sindstemninger, der har medført at jeg spiste
At jeg samtidig trygt kan læne mig op af Hannes program gør, at jeg ikke selv behøver at skænke kosten nogen tanker overhovedet, og det giver luft til, at jeg i højere grad har kunnet bruge kræfterne på at blive bevidst om, hvor mine svagheder er. At jeg først nu i min alder ved, at det f. eks. er, når jeg er meget træt, at jeg skal passe på ikke at falde-i, for da har jeg haft for vane at spise for at få energi – det er bedre at lægge sig og sove, eller sætte sig og hvile en stund og så lægge et æble parat, hvis sulten stadig er der bagefter. Jeg har også registreret andre følelser, der er rene alarm-klokker mht kosten, f.eks. bekymringer om familien, vrede over ting, der sker på min arbejdsplads o.a.

Glæde, nydelse og nænsomhed

Kost omlægning hvor glæde, nydelse og egen omsorg er fundamentet
At jeg fik et individuelt program af Hanne, hvor hun tog hensyn til min arbejds-situation, min livsstil, min favorit-mad, mine vaner og altså havde MIG i fokus, det var helt afgørende for, at jeg så nemt kunne tage det til mig. Det føltes som at have vundet i lotteriet. At kunne spise, og kunne spise lækkert, at kunne tillade sig at nyde maden, ja faktisk at SKULLE nyde maden – det var den rene svir.

Træffer nu bevidste valg

Samtidig føler jeg, at det er mig selv, der gør det her. Derfor kan jeg også være så rolig omkring det, for jeg ved, at selvom jeg skal til en fest eller middag en af de nærmeste dage, så skal jeg bare følge programmet til punkt og prikke både den dag og allerede dagen efter igen, og hvor jeg før sultede mig for at lave plads til en festmiddag, så gør jeg det modsatte i dag, nemlig sørger for at få alle de proteiner og den mælk, jeg skal have den dag, så jeg ikke er i underskud, når jeg sidder ved et fristende bord. Jeg ved, at det er mig, der styrer. Det vil sige, det er også mig, der bestemmer, om det her holder, i fremtiden.

Diætisten er medspiller

Det har også været meget afgørende, at Hanne er medspiller og ikke modspiller. Jeg har altid frit kunnet komme hos hende, der har aldrig været nogen løftet pegefinger, kun forklaringer, opbakning og støtte, og altid har hun kunnet finde et eller andet, der var positivt, en lille succes, jeg kunne hænge hatten på og komme videre fra.

Lytter til mit indre

Nu er der gået godt et års tid, og jeg fatter slet ikke i dag, at jeg har kunnet sulte mig i halve og hele dage, for i dag kan jeg ikke gå en eller to timer over en frokost, uden at jeg bliver helt umulig. Kroppen skal bare have sin mad nu, for det er den blevet vant til.

Nu, hvor jeg egentlig er ”normal”, så skulle det hele vel være 100 % positivt, men det har faktisk været ret frustrerende at gøre den opdagelse – at døgnet stadig kun har 24 timer!

Der er så meget, jeg gerne vil. Fysiske udfoldelser – sport/motion, jeg skal prøve og afprøve, noget jeg har drømt om at kunne gøre, noget jeg har stor lyst til at komme i gang med, og som ikke har kunnet lade sig gøre på grund af overvægt. Alle døre skulle stå åbne, og så skal jeg alligevel begrænse mig, på grund af tiden.

Samtidig har jeg skruet alle de kreative aktiviteter ned på et absolut minimum – som ellers gennem hele livet har givet mig stor glæde, og jeg havde set frem til at komme i gang me dem igen. Men når jeg skal finde to timer til den daglige motion hver eneste dag, så  har jeg taget den tid fra de kreative interesser, og jeg må vist indse, at jeg skal fortsætte med motionen for ikke igen at få for højt blodtryk (jeg har stillesiddende arbejde). Det er ikke diætisten, der anbefaler 2 timers motion hver dag. Diætisten vil gerne have, at jeg har fokus på det kreative.

Det arbejder jeg med at acceptere i øjeblikket – eller prøver at finde et smuthul med luft til kreativitet… KB [/toggle]

[toggle title_open=”Kostomlægning” title_closed=”Kostomlægning” hide=”yes” border=”no” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Læs mere” read_less_text=” Læs mindre” include_excerpt_html=”no”]

Kostomlægning – vide at det er godt for mig

I januar 2009 var jeg topmotiveret til kostomlægning og jeg kontaktede Hanne.
Vi havde en god snak om hvordan min dag forløb, spisetider og motion.  Jeg fik en masse oplysninger om kostfibre og protein.

50+ og – 10 kg

Vel hjemme igen skulle jeg lige have alle de nye oplysninger og min kostplan (som jeg fik dagen efter) til at bundfælde og så komme i gang.  Jeg havde sat et mål på -10 kg.
April 2009, målet er nået. Dette synes jeg er ”sejt” da jeg er 50+. Kosten, min motivation samt hver dag motionen (trave-/cykelture), særdeles travetur efter aftensmaden, gør at jeg har det rigtig dejligt.

Positiv dagbog

Jeg har lært at føre en positiv dagbog, i det hele taget tænke positivt. Min vægt fortsætter ned. Skulle jeg falde i, så er det at rette mig op igen.  Selvfølgelig vil jeg gerne have en is, men nej, Tænk på noget andet der er sundt og gør det godt for mig.
Glæden ved at have lært om kost, og de rare samtaler i et afslappet miljø gør at det har været en fantastisk motivation til at fortsætte.
Mange tak for hjælpen, Hanne.

Hilsen H.A.B. [/toggle]

bevidste valg